Koekjes met chocolade
Hoe je van chocolade? Dan zijn deze koekjes echt iets voor jou!
Hier zitten lekker stukken chocolade in, lekker om mee te nemen naar school bijvoorbeeld.
Wat heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes:
- 1 geklust ei
- 100 gram boter
- 150 gram bloem
- 75 gram bruine suiker
- 50 gram suiker
- een half theelepeltje zout
- 150 gram melk chocolade
- een half theelepeltje vanille smaakstof
Keukenspullen:
-Snijplank
- Bakplaat
- Bakpapier
- Deegroller
- Beslagkom
- Plastic zakje
- 2 eetlepels
- Mixer
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in het plastic zakje en leg het zakje op een stevige ondergrond.
Stap 2:
Sla de chocolade met een deegroller in nog kleinere stukjes, pas op! Niet op je vingers slaan.
Stap 3:
Doe de boter met de 2 soorten suiker in een beslagkom en mix met de mixer totdat je een glad, romig mengsel hebt. Voeg geleidelijk het geklutste ei toe.
Stap 4:
Voeg de vanille smaakstof, bloem en het zout toe en mix het met de mixer. Doe nu de chocolade stukken erbij
Stap 5:
Leg het bakpapier op de bakplaat en schpe met de 2 eetlepels kleine bolletjes deeg op de bakplaat.
Laat genoeg ruimte tussen de bolletjes want die worden groter.
Stap 6:
Bak de koekjes 10 tot 15 minuten, todat ze goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen. En dan kan je ze opeten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten